GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése

A Forgóeszköz finanszírozás tartalmának bemutatása:
A társaság többlábon állását biztosítja az alaptevékenysége mellett az összeszerelő automaták, gyártószigetek tervezése, gyártása. Már jelenleg is vevővel vagyunk kapcsolatban, ahol szeretnénk ezt a tevékenységet folyamatosan bővíteni. Az egyedi megrendelésre történő gyártás időigénye nagy, kezdve a
tervezéstől a beszerzésig. Több hónapos gyártási, szerelési és fizetési határidők adja egy -egy-projekt átfutási idejét. A berendezések értéke ugyanakkor jelentős értéket képviselnek 50-70% között anyaghányaddal. A hitel célja a tevékenység finanszírozása, a piacon maradás biztosítása, a technológiai színvonal emelése, amely a jelen esetben saját forrásból nem biztosított.

Hitelprogram azonosító jele: GINOP – 8.3.5 -18/B

Igénybe vett hitel összege: 25 000 000 Forint.”

„Gyakornoki program az Emplastrum Kft – nél pályakezdő fiatalok támogatására.” 

 

 • Kedvezményezett neve: EMPLASTRUM Kft
 • Projekt címe: Gyakornoki program az EMPLASTRUM Kft – nél pályakezdő fiatalok támogatására.
 • Szerződött támogatás összege: 6.296.909 Ft
 • Támogatás mértéke (%-ban): 100%
 • Projekt tartalmának bemutatása: 2 fő gyakornok betanítása, munkatapasztalatok és speciális szakmai ismeretek elsajátítása 12 hónapos program keretében. A program során összesen 4 fő kapott hosszabb – rövidebb képzést, szerzett gyakorlati tapasztalatokat.
 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.03.15.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00522

Az EMPLASTRUM Korlátolt Felelősségű Társaság, mint támogatást igénylő a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató által 2016. február 03-án meghirdetett „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” c. felhívásra 2016.09.02 – án támogatási kérelmet nyújtott be. A Támogató a „Gyakornoki program az EMPLASTRUM Kft – nél pályakezdő fiatalok támogatására” című GINOP-5.2.4-16-2016-00522 azonosító számú támogatási kérelmet elbírálta, és 6.296.909 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatás ítélt meg, 100% – os támogatásintenzitás mellett az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával. A pályázatban a támogatott 2 fő gyakornok foglalkoztatását vállalta. A Támogató által jóváhagyott költségvetés 2 fő gyakornok bérének, járulékának és egyéb személyi jellegű költségének támogatását tartalmazza, ez a projekt összes költségének 53%. Jelentős fejlesztési támogatás is szerepelt a projektben, a beszerzett kis értékű eszközök, valamint gépek és berendezések a gyakornokok mindennapos munkavégzéséhez elengedhetetlenül szükségesek, egyben hozzájárulnak a pályázó vagyongyarapodásához, eszközparkjának fejlesztéséhez. Az eszközbeszerzésre a támogatás 25% – a fordítható. A gyakornokok képzéséért felelős vállalati kapcsolattartó bértámogatása a megítélt költségek 10% – át jelenti. Lehetőség volt a pályázat keretein belül általános/rezsi költségek elszámolására is, ez a megítélt támogatás 1% – át tette ki. A projekt 2016.10.01 – én indult, és a fizikai befejezés 2018.03.15 – el megtörtént. Az előírt foglalkoztatási kötelezettséget az EMPLASTRUM Kft teljesítette. A projekt elszámolása, végleges zárása folyamatban van.

Új technológia bevezetésével alkatrészgyártás meghonosítása az EmplastrumKft.-nél 

 

 • Kedvezményezett neve: EMPLASTRUM Kft
 • Projekt címe:  Új technológia bevezetésével alkatrészgyártás meghonosítása az EMPLASTRUM Kft.-nél
 • Szerződött támogatás összege:  27 005 082 Ft
 • Támogatás mértéke (%-ban): 39,9 %
 • Projekt tartalmának bemutatása:
  GINOP – 2.1.8 – 17 – 2017 – 00545A pályázat keretében eszközbeszerzés és új technológia került bevezetésre az EMPLASTRUM Kft – nél.  A projekt során beszerzésre került egy korszerű CNC megmunkáló központ, egy lézerhegesztő berendezés, 3D – s (CAD-CAM) tervező szoftvercsomag és a szükséges munkaállomás. Ezeknek a beszerzéseknek eredményeként az EMPLASTRUM Kft. magasabb hozzáadott értékű szolgáltatást tud biztosítani a jelenlegi és a potenciális partnereinek a szerszám karbantartás és javítás területén. Egy, alkatrész gyártására is alkalmas üzem jött létre a legmodernebb megmunkáló gépekkel és az ehhez tartozó 3D CAM/CAD rendszer bevezetésével. Lehetővé vált bonyolult alkatrészek kis és nagy sorozatú gyártása. „
 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.15
 • Projekt azonosító száma: GINOP – 2.1.8 – 17 – 2017 – 00545